Meni
Zatvoriti meni

Svetska premijera: novi Multivan

Svetska premijera: novi Multivan

Svaki novi Multivan uvek je impresionirao svoje fanove jedinstvenim i novim detaljima. Ni novi Multivan ovde nije izuzetak - a predstavlja puno više od samog vozila. On je mesto sastajanja, mesto za potrebe najrazličitijih generacija, prostor koji je istovremeno dom i prevozno sredstvo.

Vozilo koje postaje mesto sastajanja

Novi Multivan je višenamensko vozilo koje može de se prilagodi bezbrojnim konceptima mobilnosti. Zbog toga su dizajn spoljašnjosti i unutrašnjost iznova definisani, naravno, bez ikakvih izmena u DNK-u Multivana. Naime, novi Multivan uvek je u službi višenamenske praktičnosti, prikladnosti za svakodnevicu i kvaliteta svestranog vozila - u kombinaciji sa inovativnim funkcijama. Više od dvadeset sistema podrške čine novi Multivan sada još bezbednijim. U kombinaciji sa visokim nivoom povezivosti i integracijom usluga   dolaze mnogobrojni detalji : od novog panoramskog staklenog krova² preko prvog plug-in hibridnog pogona pa sve do iznova osmišljenog koncepta unutrašnjosti koji višenamensku praktičnost Multivana podiže na novi nivo.

Harizmatičan dizajn: estetski karakter spolja i iznutra

Dizajn spoljašnjosti

Magnet za poglede u dizajnu spoljašnjosti

Novi Multivan sa jasnim, bezvremenim dizajnom prati svoje prethodnike i u vizuelnom pogledu - ali interpretira tradicionalni dizajn na novi način. Dve klasične boje spoljašnjosti za novi Multivan naglašene su elegantnom hromiranom trakom² koja se proteže po sredini od glavnih svetala do zadnjeg dela vozila. Otmeni dizajn svetala sa IQ.Light - matrix LED glavnim svetlima³ dopunjen je serijskim LED zadnjim svetlima i projekcionim svetlom⁴ - naime, novi Multivan pozdravlja vas pri ulasku projekcijom svoje siluete na podu. Novi dizajn spoljašnjosti upotpunjen je velikim izborom elegantnih boja i felni, npr. novim 19" felnama od lakog metala² - tako možete da prilagodite novi Multivan svom ličnom ukusu.

IQ.Light - matrix LED glavna svetla

Spoj estetike i bezbednosti

Nova IQ.Light - matrix LED glavna svetla³ sa LED svetlima za dnevnu vožnju nisu samo estetski detalj po kojem ćete već izdaleka prepoznati novi Multivan - ona su osim toga i veoma inteligentna. Naime, sistem upravljanja svetlima prepoznaje situaciju u vožnji i interaktivno uključuje kratka i duga svetla. Osim toga, pobrinuće se za optimalno osvetljenje kolovoza jer opseg funkcije obuhvata i "Dynamic Light Assist", trajna duga svetla bez zaslepljivanja. IQ.Light prepoznaje saobraćaj iz suprotnog smera i može ciljano da isključuje pojedine svetlosne snopove kako ne bi zaslepljivao vozače iz suprotnog smera. Dodatno, zahvaljujući inovativnim sistemima kamera i radara dinamično svetlo za vožnju krivinama osvetleće krivinu još pre nego što počnete ulaziti u nju. Tako će ovaj inteligentan sistem da vam  omogući da se u potpunosti posvetite najvažnijem: vožnji.

Osvetljena hromirana lajsna

Svetlo koje postaje potpis

Za nas ona predstavlja estetski karakter: osvetljena hromirana lajsna² na rešetki hladnjaka. Sa kromiranom lajsnom između prednjih glavnih svetala koja je prvi put ugrađena u neko Volkswagen Privredno vozilo nastavljamo da razvijamo dizajn svetala marke Volkswagen. Tako ova predstava sa svetlosnim efektima na prednjem delu vozila neće samo postati pravi magnet za oči nego i svojevrsan potpis - a ko tokom noći pogleda u retrovizor, odmah će prepoznati da se sa zadnje strane približava novi Multivan.

Unutrašnjost i ambijentalno osvetljenje

Utisak elegancije u unutrašnjosti

Dizajn unutrašnjosti ispunjen je kvalitetnim materijalima koji novom Multivanu daju elegantan utisak na vrhunskom nivou. Optimizovana, "lebdeća" instrument tabla sa digitalnim područjem ekrana deluje uredno i elegantno. A serijski multifunkcionalni upravljač presvučen kožom sa tiptronicom ispuniće gotovo svaku želju. Osim toga, novi Multivan nudi vam unutrašnjost po vašem ukusu. Naime, sa višebojnim ambijentalnim osvetljenjem možete sami da birate u kojim bojama će blistati vaša unutrašnjost. Belo svetlo za traženje izgubljenih predmeta, topla žuta nijansa boje za opušteno veče ili šarena kombinacija boja - vaše vozilo, vaš dizajn svetala.

Pogon koji postaje alternativa

Novi Multivan dolazi sa izborom pogona koji nikad nije bio raznolikiji. Naime, osim sa serijskim "Shift-by-Wire" automatskim menjačem naše svestrano vozilo sada dolazi i sa plug-in hibridnim pogonom sa kojim ćete uživati u potpuno novom doživljaju vožnje Multivana. Novi Multivan eHybrid omogućava u modusu isključivo na električni pogon gotovo nečujnu lokalnu vožnju kroz grad neutralnu u pogledu emisija CO2. Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji od 10,4 kWh (neto kapaciteta) domet je koncipiran tako da svoje prosečne svakodnevne relacije možete da pređete isključivo na električni pogon. U novom modelu Multivan eHybrid sistemska snaga turbobenzinskih motora (TSI) i e-motora iznosi 160 kW / 218 KS. Uživajte u novom osećaju u vožnji - sa potpuno novim komforom u vožnji Multivana i upravljanjem na vrhunskom novou. Iskoristite vreme stajanja svog vozila i napunite svoj Multivan npr. kućnom strujom preko vlastitog Power Chargera⁵.

Pravi Multivan: visok nivo višenamenske praktičnosti i prikladnosti za svakodnevicu

Okretan i prikladan za gradske vožnje

Pokret koji postaje dinamika

Novi Multivan omogućava bolje upravljanje sa dinamičnim komforom u vožnji na vrhunskom nivou. Na raspolaganju vam stoje osnovni model (4,98 m) i produžena verzija (5,18 m), obe sa nižom visinom vozila od oko 1,90 m i uz nepromenjenu unutrašnju visinu. Sa panoramskim staklenim krovom² neće samo osećaj prostranosti u novom Multivanu biti veći nego i stvarna unutrašnja visina. Maksimalni kapacitet utovarnog prostora kod opreme sa panoramskim staklenim krovom i produženom verzijom iznosi 4053 litara (natovareno u visini krova do iza prvog reda sedišta), dok kapacitet prtljažnika iza trećeg reda sedišta iznosi 763 litre (469 litara kod osnovnog modela). Spoljašnje dimenzije izvedene su nešto uže, unutrašnjost je ipak dobila na širini. Tako novi Multivan pokazuje svoje jake strane i u gradskim uslovima - a u kombinaciji sa brojnim sistemima podrške za vozača može da se manevriše kroz gradske gužve jednostavno kao da je klasično putničko vozilo.

Multifunkcionalni stočić

Prilagodljivog oblika, funkcije i položaja

Novi Multivan sinonim je za još veću slobodu - koju takođe pruža novorazvijeni multifunkcionalni stočić² u unutrašnjosti. Možete da ga postavite gotovo svugde jer on jednostavno klizi po vođicama. Kada se bočne strane multifunkcionalnog stočića sklope uz pomoć inovativnog mehanizma i stočić gurne prema dole u postolje, on neće samo postati znatno uži i niži, već će dobiti i potpuno novu funkciju. Kada ga gurnete skroz prema napred između prednjih sedišta i onda koristite kao multifunkcionalnu središnju konzolu sa njegovim pregradama za odlaganje i držačima za napitke.

Sistem pojedinačnih sedišta

Fleksibilnija, jednostavnija i grejana

Jedna od velikih novih prednosti u novom Multivanu su sklopiva pojedinačna sedišta u zadnjem delu vozila koja se lako vade i zahvaljujući kojima se sada još lakše može realizovati raznovrstan raspored sedišta. Raspored sedišta možete da promenite u samo nekoliko poteza. Zahvaljujući sistemu pojedinačnih sedišta sada možete da demontirate samo sedišta koja se nalaze na jednoj strani vozila - i tako prevezete osobe ili glomazne predmete poput e-bicikla. Osim toga, sa novim konceptom sedišta uštedeli smo oko 25% mase. Dodajmo još jedno pametno rešenje: bočna sedišta u putničkom prostoru prvi put su sa mogućnošću grejanja² - tako će i putnicima u zadnjem delu biti ugodno toplo tokom hladnih zimskih dana.

Udobnost koja postaje prvoklasna

Panoramski stakleni krov

Krov koji postaje nebo

Apsolutnu novost u novom Multivanu predstavlja izrazito veliki panoramski stakleni krov² podeljen u dva dela - ovo do sada nismo mogli da vidimo u Multivanu. Ovime je postignut još veći osećaj prostranosti i nešto viša unutrašnja visina za veću udobnost. Uživajte tokom dana u dobro osvetljenoj unutrašnjosti, a noću u nezaboravnim trenucima pod zvezdanim nebom. Premaz niske emisije (eng. LowE) u višeslojnom sigurnosnom staklu pri tome smanjuje zračenje toplote za 78 posto. To za putnike u putničkom prostoru znači da moraju samo da se naslone i uživaju.

Kvalitetni materijali

Elegantni materijali u unutrašnjosti

Vožnja u novom Multivanu nije samo jednaka vožnji putničkog vozila, nego i unutrašnjost oduševljava kvalitetnim materijalima na vrhunskom novou. Unutrašnjost karakterišu novorazvijeni dekorativni umetci "Dark Woodgrain Optic"² ili "Metal Grid"⁷ kao i dvobojne, kontrastne presvlake sedišta poput varijante kože "Savona"². Još jedan detalj predstavlja ergonomski osmišljeno i umreženo područje ekrana koje će se pobrinuti za uredan i otmen utisak u kokpitu.

Ergonomija sedišta i pregrade

Centralna konzola postaje središte događanja

Sedišta u novom Multivanu potpuno su iznova osmišljena kao sistem pojedinačnih sedišta - naravno, i u pogledu udobnosti. Naime, naša opciona komforna sedišta sa sertifikatom organizacije AGR² dostupna su sa funkcijom memorije i masaže. Još jedan komforan detalj u unutrašnjosti: brojne pregrade. Bilo u vozačevoj kabini, na vratima, ispod sedišta ili na multifunkcionalnom stočiću koji se može koristiti kao centralna konzola²: urednost je u novom Multivanu zagarantovana. On vam nudi dovoljno prostora za uredno pospremanje predmeta poput tableta ili flaša sa pićem.

Ulazak i izlazak iz vozila

Dvoja kliznih vrata – otvorite vozilo bez ključa i samo krenite

Novi Multivan sada serijski dolazi sa dvoja kliznih vrata. U tu smo svrhu optimizovali ulazak i izlazak iz vozila. Naime, novi Multivan po želji je dostupan sa funkcijom "Easy Open"², zahvaljujući kojoj možete da otvarate klizna vrata i poklopac prtljažnika upravljanjem gestovima. Sve što za to morate da uradite je da držite stopalo ispod senzora za komforno otvaranje, pričekate da se vrata automatski otvore i smestite se. Sa sistemom pokretanja i zaključavanja bez ključa "Keyless Advanced"² očekuje vas još jedna prednost u pogledu udobnosti - novi Multivan će vas sada prepoznati. Bez korištenja ključa moći ćete da pokrenete svoj novi Multivan i jednostavno krenete.

Tehnologija: novi Multivan postaje pametna kuća

U kombinaciji sa automatskom regulacijom razmaka ACC, Car2X omogućava komunikaciju sa drugim vozilima i umreženom infrastrukturom i može pravovremeno da upozori na opasnosti. A sa induktivnim punjenjem za vaš smartphone², internet pristupom i brojnim USB-C priključcima u vozačevoj kabini i putničkom prostoru tehnološki ćete biti prilično dobro opremljeni. Osim toga, serijski dostupne mobilne online usluge We Connect⁸ i We Connect Plus⁹ ¹⁰ olakšaće vam svakodnevicu. Sistem Digital Cockpit sa ekranom u boji veličine 26,03 cm (10,25"), Head-up prikazom², serijskim sistemom prepoznavanja saobraćajnih znakova i infotainment sistemom sa serijskim ekranom u boji veličine 25,4 cm (10") pobrinuće se za informacije i zabavu prema najmodernijim kriterijumima. Zahvaljujući Premium sound sistemu  Harman Kardon² sa 14 zvučnika vrhunskih performansi i zabavu ćemo podići na novi nivo. Pri tome dolaze mobilne online usluge koje slave svoju svetsku premijeru u novom Multivanu. Inovativnom digitalizacijom podižemo rukovanje, ergonomiju i opseg funkcija na potpuno novi nivo - pametna kuća u Multivanu.

Saznajte više o tehnologiji

Usluge za električna vozila

Novi detalji za novi pogon

Kao prvo vozilo iz programa Volkswagen Privrednih vozila novi Multivan je dostupan i kao e-hibrid - pa su tako dostupne i nove usluge We Connect⁸. Uz pomoć e-Managera namestite vreme polaska kada želite da se vaša baterija napuni, sa uslugom punjenja kontrolišite stanje napunjenosti baterije, sa uslugom klimatizacije pokrenite klima-uređaj na svom pametnom telefonu, ohladite svoj novi Multivan pre početka vožnje ili zaustavite postupak punjenja preko aplikacije We Connect App. Zadržite pregled nad svojim novim Multivanom.

We Upgrade

Aktivacija novih funkcija

Premijera u novom Multivanu: dolazi višebojno ambijentalno osvetljenje koje je već fabrički dostupno u sklopu dodatne opreme. Ili vrlo jednostavno kao nadogradnja putem In-Car-Shopa ili web-shopa We Connect. I druge korisne funkcije vozila poput regulacije dugih svetala "Light Assist" ili navigacije sa informacijama u stvarnom vremenu mogu se aktivirati putem prodavnica - jednostavno kao i na smartphoneu.

Više o nadogradnji We Connect

We Connect

Nova digitalna mobilnost

Novi Multivan je spreman za sve prednosti nove digitalne mobilnosti: sa besplatnim uslugama We Connect⁸ - vašim digitalnim saputnikom za mobilnu svakodnevicu. Naime, zahvaljujući pripadajućoj aplikaciji We Connect App možete komforno da upravljate relevantnim funkcijama vozila sa svog pametnog telefona. Ova mobilna online usluga čini vožnju automobila još digitalnijom, umreženijom i udobnijom - a vaš novi Multivan još inovativnijim. 

Pregled vaših usluga:

 •   Poziv za pomoć na putu
 •   Položaj parkiranja
 •   Automatska obaveštenja o sudaru
 •   Status vozila
 •   Vrata & svetla
 •   Izveštaj o stanju vozila
 •   Podaci o vožnji
 •   Planiranje termina servisa

Više o uslugama We Connect

We Connect Plus

Novi Multivan - nova razina

Novi Multivan je prvo vozilo iz programa Volkswagen Privrednih vozila koje zahvaljujući integrisanoj eSIM kartici može biti opremljeno internet vezom u sklopu serijske opreme - sa uslugama We Connect Plus⁹ ¹⁰ . Inteligentna online navigacija pri tome vam na raspolaganje stavlja saobraćajne informacije u stvarnom vremenu - to je povezivost današnjice. Sa uslugama We Connect Plus⁹ ¹⁰  uz sve funkcije osnovnog paketa We Connect iskusićete praktičnost brojnih drugih usluga:

 •   Online saobraćajne informacije
 •   Online ažuriranje mapa
 •   Online rukovanje govornim komandama11
 •   Online alarmni uređaj protiv krađe
 •   Online grejanje vozila u mirovanju12
 •   Online prozračivanje vozila u mirovanju
 •   Streaming medija13
 •   Wi-Fi hotspot
 •   Pretraživač benzinskih stanica i stanica za punjenje
 •   i još mnoge druge usluge

 

Bežični App-Connect

Kao na pametnom telefonu

Sa uslugom App-Connect putem tehnologija Apple CarPlay™, Android Auto™ ili MirrorLink® dostupne su vam vaše certifikovane aplikacije sa pametnog telefona na dodirnom ekranu infotainment sistema - i to bez povezivanja svog pametnog telefona putem kabla¹⁴. Možete da koristite svoje najbolje aplikacije u svom novom Multivanu kao što to inače činite na svom telefonu - za još bolju zabavu.

Više o bežičnom App-Connectu

Poboljšana bezbednost na visokom nivou

Vaš novi Multivan nije samo izrazito komforan i umrežen nego i izrazito bezbedan. Nova IQ.Light - matrix LED glavna svetla³ sa regulacijom dugih svetala i svetlom za skretanje još bolje osvetljavaju kolovoz - ona su naime vrlo inteligentna i reagiraju uz predviđanje situacija u saobraćaju. Uz to dolaze i brojni sistemi podrške i bezbednosni sistemi na vrhunskom nivou, a to je ukupno više od 20 sistema. U kombinaciji sa automatskom regulacijom razmaka ACC u sklopu opreme dolazi i Car2X koji omogućava interakciju sa drugim umreženim vozilima i umreženom infrastrukturom kako bi pravovremeno upozorio na moguće opasnosti. Premijeru u novom Multivanu slavi prikaz okoline od 360 stepeni "Area View"² koji nudi dobru preglednost okoline iz ptičje perspektive. Tako se i tokom parkiranja podiže bezbednost na na novi nivo. Vaš novi Multivan povezuje udobnost i bezbednost.

Novom Multivanu dodeljena je renomirana nagrada „Red Dot Award“

Novom Multivanu dodeljena je nagrada "Red Dot - Best of the Best"

Bolju svetsku premijeru novog Multivana nismo mogli ni da zamislimo: konačno novo događanje uživo sa publikom, show uživo sa novim varijantama modela Multivan na pozornici - a vrhunac predstavlja osvojena prva nagrada: "Red Dot - Best of the Best". Ona se smatra jednom od najprestižnijih nagrada za dizajn. Ove godine su preduzeća iz 60 zemalja predstavila više od 7800 proizvoda. Žiri od 50 međunarodnih stručnjaka ocenjivao je proizvode po stepenu inovacije, funkcionalnosti, ergonomiji, veku trajanja, kompatibilnosti sa zaštitom okoline, kvalitetu i simboličkom i emocionalnom sadržaju. Nova interpretacija ikone Bulli oduševila je već na prvi pogled i u kategoriji "Automobili i motocikli" osvojila atraktivnu nagradu "Red Dot Winner 2021 - Best of the Best". Na to smo vrlo ponosni i drago nam je što će novi Multivan uskoro i vas moći oduševiti.

Izvor: Red Dot Design Award: Der neue Multivan (red-dot.org)

Više o novom Multivanu

Novi Multivan u medijateci

Želite vidjeti još više o novom Multivanu? Onda posjetite našu novu medijateku o Multivanu.

Na mediateku o Multivanu

Dobro došli u novi svet

Svestrano vozilo koje postaje perjanica: pregled pitanja i odgovora o novom Multivanu.

Na pregled novog Multivana

Tehnički podaci novog Multivana 

Dimenzije, konfiguracije sedišta i opterećenje: brojevi i činjenice o novom Multivanu.

Na tehničke podatke o novom Multivanu

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim
24px/magnifier Created with Sketch.