Meni
Zatvoriti meni

11.6.2021 Automobilski stil života osvaja budućnost

Automobilski stil života osvaja budućnost

  • Serija ikona: harizmatični dizajn novog Multivana preuzima DNK svojih legendarnih prethodnika
  • Isključivo električni pogon u gradu: novi Multivan debituje kao prvi Bulli sa plug-in hibridnim pogonom
  • Automatska promena stepena prenosa: svi modeli Multivana serijski su opremljeni automatskim menjačem sa dve spojnice (DSG)
  • Veći nivo udobnosti i bezbednosti: uz "IQ.DRIVE Travel Assist" Multivan prvi put omogućava delimično automatizovanu vožnju
  • Novi Multivan na tržište dolazi početkom iduće godine kao standardna i duga verzija
  • Lakši za čak 25 posto
  • Višenamenski alat: novi stočić pozadi može da se pomera između svih redova sedišta i upotrebljavati kao središnja konzola spreda
  • Nova digitalna shift-by-wire tehnologija: digitalizovana unutrašnjost stvara više prostora za vozača i suvozača

Samo nekolicina aktuelnih automobila poseduje kultni status, a jedan od njih je monovolumen: Multivan.

Proizvođač Volkswagen Privredna vozila sada predstavlja potpuno redizajniranu generaciju najprodavanijeg modela u sklopu svetske premijere. Novi Bulli prvi se put temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB). Time monovolumen čini velik iskorak u području tehnologije: od sada plug-in hibrid predstavlja novitet u pogonskom programu; time Multivan privremeno postaje vozilo sa nultom stopom emisije.

Pri tome se u seriju uvodi nova faza razvoja najsavremenijih sistema podrške i rukovanja i infotainment sistema. Napredak u području bezbednosti tokom sudara takođe je maksimalan. Jedinstveni DNK dizajna modela Bulli doživeo je evolutivni razvoj: nijedan drugi monovolumen ne proizvodi se više od 70 godina niti se vizualno doteruje iz generacije u generaciju poput pravog dijamanta. Zbog toga je novi Multivan odmah prepoznatljiv kao potomak legendarnog modela "T1".

Svetskom premijerom sedme generacije modela Bulli proizvođač Volkswagen Privredna vozila predvodi ulazak u novo doba. Reč je o deceniji koja će biti obeležena kompleksnom elektrifikacijom pogona i početkom automatizovane vožnje. U tom kontekstu, spektar modela Bulli ubuduće će biti podeljen na tri stuba: serije Multivan, Transporter 6.1 i serijske verzije modela ID.BUZZ koji se uvodi od 2023. godine.

Svaki od ovih stubova ima značajnu ulogu: model "T6.1" ostaje stručnjak za upotrebu u poslovne svrhe kao Transporter i Caravelle, dok u izvedbi California predstavlja ikonu među vozilima za kampovanje. Dva modela na isključivo električni pogon, lifestyle monovolumen ID.BUZZ i Transporter ID. BUZZ Cargo prilagođen urbanom svetu, u budućnosti će osvajati nove segmente.

Za razliku od njih, novi će Multivan od ove godine preuzeti ulogu vrlo nadarenog svestranog talenta: u verziji kao Multivan eHybrid sa plug-in hibridnim pogonom privremeno će postati vozilo sa nultom stopom emisije; istovremeno je pogodan kao monovolumen za duga putovanja zahvaljujući ukupnom dometu. Volumen prtljažnika od 4053 litre dovoljan je za bilo koju selidbu i bilo koju sportsku opremu. Nova generacija Multivana na tržištu će se pojaviti početkom iduće godine.

Užitak u vožnji i robustan izgled

Dizajn modela ID.4 GTX naglašava njegov poseban karakter - kombinaciju užitka u vožnji i robusnog izgleda. Poznata svetlosna traka u prednjem delu vozila izvedena je u kombinaciji sa markantnim i dinamičnim elementima, među kojima se posebno ističu tri elementa saćaste strukture koja oblikuju svetla za dnevnu vožnju i koja prenose svoj sportski karakter čak i kada vozilo miruje, uspostavljajući istovremeno vezu sa Golfom GTI4. Osim redizajniranog branika, pogled na zadnji deo vozila privlače i 3D LED zadnja svetla, čija su stop svetla izvedena u obliku slova X.

U skladu sa tim je izrađena i nova, jednostavnija struktura ponude: model ID.4 GTX prvi je član porodice ID. modela koji nudi potpuno redizajniranu strukturu dodatne opreme u konfiguratoru. Kupci prvo određuju izgled vozila, a zatim sledi jasno strukturiran izbor paketa. Kupci mogu birati između opcionih paketa dizajna, infotainmenta i sistema podrške kao i paketa komforne i sportske opreme, od kojih je svaki dostupan u osnovnoj varijanti i varijanti Plus. Nova struktura ponude dostupna je i za ostale članove porodice ID. modela, modele ID.3 i ID.4.

Nova marka proizvoda za porodicu ID. modela daje novi vetar u leđa strategiji preduzeća ACCELERATE. Volkswagen na temelju nje želi da pstane najpoželjnija marka kada je reč o održivoj mobilnosti. Cilj je do 2030. godine povećati udio potpuno električnih vozila u prodaji širom Evrope na 70 %. Samo u 2021. godini preduzeće planira da isporuči ukupno oko 450 000 BEV i PHEV vozila.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim