Savremeni sistemi podrške

Pomoć i prevencija

Uz najsavremenije sisteme podrške u novom modelu Caddy možete potpuno bezbrižno da uživate u svakoj vožnji: za vašu bezbednost brinu se podrška pri promeni kolovozne trake, podrška izlaska iz parkirnog mesta (Rear Cross Traffic Alert), podrška za manevrisanje prikolicom (Trailer Assist) i sistem Travel Assist sa podrškom za zaustavljanje u nuždi (Emergency Assist).

Kontrola slepog ugla sa podrškom za izlazak iz parkirnog mesta1

Izdaje zvučno upozorenje kada primeti da se pri izlasku iz parkirnog mesta vožnjom unazad previše približavate drugom vozilu. Ako vozač ne reaguje, sistem zaustavljanjem ublažava moguće posledice sudara ili, u idealnom slučaju, u potpunosti izbegava sudar. U video klipu o sistemu podrške kao primer je prikazan model Crafter.

Podrška za zadržavanje vozila na kolovoznoj traci Lane Assist1 2

Pomoću multifunkcionalne kamere registruje se kolovozna traka kojom se vozilo kreće i intervencijama upravljača zadržava se smer vožnje. U video klipu o sisitemu podrške kao primer je prikazan model Crafter.

Podrška za Trailer Assist1

Sistem samostalno manevriše vozilom sa prikolicom pri poprečnom parkiranju i olakšava vožnju unazad kada želite da se precizno približite utovarnim rampama ili drugim objektima. Vozač treba samo da ubaci stepen za vožnju unazad, pritisne taster parkirnog sistema i regulatorom za nameštanje spoljnih retorvizora odredi smer u kojem će se prikolica zakretati.

 

Travel Assist sa sistemom Emergency Assist1 2 

Asistirana vožnja više nije daleka budućnost: uz tehnologiju podrške za vožnju Travel Assist već danas možete pritiskom na taster na upravljaču uživati u potpunom komforu. Travel Assist obezbeđuje najviši nivo komfora:

  • posebno na autoputevima i brzim putevima podrša Travel Assist može umesto vas da održava smer i brzinu vozila u kolovoznoj traci, pri čemu u obzir uzima razmak do vozila koja se kreću ispred vašeg.
  • U kombinaciji sa automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom DSG vozićete opušteno kroz saobraćajne gužve, povremene zastoje i saobraćaj sa čestim zaustavljanjima i kretanjima.

U okviru granica sustava.

Vozač uvijek mora biti spreman na to da preuzimanjem kontrole nad upravljanjem vozilom prekine rad sustava potpore. Upotreba sustava potpore ne odrješuje vozača odgovornosti odgovarajućeg načina vožnje vozila.

U retkim slučajevima postoji mogućnost da cene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cene. Zadržavamo pravo promena u modelima, varijantama opreme, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cenama i greškama prilikom unosa podataka. Prikazana vozila u nekim slučajevima prikazuju dodatnu opremu koju je moguće naručiti uz doplatu i koja nije dostupna za sve varijante modela. Molimo Vas informišite se pre zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj ceni vozila. ¹ Sve navedene cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene cene i uključuju PDV.

Zatvori
Meni
Zatvoriti meni
Pokrenuti video
Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim