Šta je WLTP?

Koliko goriva zapravo troši neko vozilo? Na to pitanje Volkswagen uz pomoć jedinstvenog ciklusa vožnje WLTP sada može dati puno tačniji odgovor, jer je novi postupak za merenje potrošnje goriva i emisije CO2 znatno bliži svakodnevnom ponašanju u vožnji. On od septembra 2017. zamenjuje aktuelni standard NEFZ.

WLTP je skraćenica za "Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure". To je postupak za ispitivanje putničkih i lakih privrednih vozila ujednačen u celom svetu. Predstavlja novi ispitni postupak za određivanje potrošnje nekog vozila. Na osnovu podataka o realnoj vožnji, prikupljenih širom sveta, taj postupak će u budućnosti i u laboratorijskim uslovima omogućiti približno realnu simulaciju vožnje automobila. Tako WLTP više ne uzima u obzir samo različite situacije i brzine vožnje u saobraćaju, nego i različite varijante opreme i različite vrednosti mase nekog vozila.

U retkim slučajevima postoji mogućnost da cene nisu aktuelne. Molimo kontaktirajte Vašeg trgovca za detaljnu kalkulaciju cene. Zadržavamo pravo promena u modelima, varijantama opreme, konstrukciji, opremi, tehničkim podacima, cenama i greškama prilikom unosa podataka. Prikazana vozila u nekim slučajevima prikazuju dodatnu opremu koju je moguće naručiti uz doplatu i koja nije dostupna za sve varijante modela. Molimo Vas informišite se pre zaključivanja ugovora o dodatnoj i serijskoj opremi kao i o tačnoj ceni vozila. ¹ Sve navedene cene su neobavezujuće, nekartelisane preporučene maloprodajne cene i uključuju PDV.

Zatvori
Meni
Zatvoriti meni

WLTP: Novi standardi za vrednosti potrošnje.

Ups!
Izgleda da vaš pretraživač nije ažuriran ili web lokacija nije ispravna. Većina pretraživača (ne i MS Internet explorer 11 i stariji) rade.

Preporučujemo da ažurirate vaš pretraživač!
Najnovija verzija može da obezbedi odgovarajuće iskustvo pretraživanja na internetu.

Hvala na poseti i dobro se zabavite.
Vaš Volkswagen tim