Cookies
Ovaj sajt koristi "cookies" koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo prilikom posete prezentacije.
Prihvati i nastavi

Amarok osvaja "International Pick-up award 2018."

23.11.2017
  • Pickup of the Year - nagrada međunarodnog žirija za model Amaroku od Volksvagen privrednih vozila
  • Motor V6 sa visokim obrtnim momentom, najupečatljiviji enterijer i udobna sedišta osvajaju sudije
  • Izvanredan: sposobnosti modela Amarok za radne funkcije


Lyon / Hanover, 23. novembar 2017. - Volksvagen privredna vozila i model Amarok osvojili su "Međunarodnu nagradu za Pick-up godine 2018" (IPUA 2018). Kao i njegov prethodnik 2010. godine, novi Amarok, koji sada ima V6 motor sa visokim obrtnim momentom, uspeo je da osvoji žiri novinara.
"Veoma smo zahvalni što smo dobili IPUA 2018 i počastvovani smo odlukom međunarodnog stručnog žirija. Sa novim modelom Amarok smo još jednom slušali ono što kupci žele i uspeli postići više snage, više obrtnog momenta i bolje mogućnosti za savladavanje različitih terena - ovo je više od čistog luksuza i načina života ", rekao je Dr Eckhard Scholz, predsednik Upravnog odbora brendova VW Privredna vozila, na prezentaciji Međunarodne nagrade 2018 u Lyonu. "Obećavam da ćemo nastaviti da pružamo najbolja rešenja za naše kupce kako bismo olakšali život i svakodnevni rad", naglasio je dr Scholz.
Žiri je ocenio Amarok sloganom"naporan rad, tvrda igra", ključni element čitavog segmenta i opis modela Amarok kao "vrhunski pedigre radne grupe". Jasni dizajn, fantastičan osećaj i završna obrada, posebno je zadivila žiri i bila ključni faktori u njihovoj odluci. Veličina dvostruke kabine sa prostorom za pet osoba u ovom segmentu, takođe je impresionirala svojim modernim dizajnom. Sedišta ergoComforta za vozača, ukrašena AGR logom "Nemačkog zdravog društva", takođe su osvojile žiri koji je pored toga istakao jedinstveni osmostepeni automatski menjač i široku V6 specifikaciju motora u segmentu.

Članovi žirija posebno su ocenjivali ponašanje na putu i van puta modela V6 Amarok: "Preciznost motora i elastičnost postavili su novi standard u segmentu." I dodali su u svoje objašnjenje zašto su dodelili nagradu: "Performanse nisu izazov za Volksvagen Amarok V6. Njegov veliki izbor 3-litarskih TDI motora, koji se kreću od 120 do 190 kW, ispunjavaju želje za snagom i obrtnim momentom svih grupa potrošača."

Druga generacija modela Amarok sa svojim V6 motorom je hit kupcima: ove godine, do kraja oktobra, Volksvagen privredna vozila već su isporučila kupcima 65.200 vozila iz Amarok opsega (u istom periodu prošle godine: 57.600 jedinica). Ovo predstavlja porast od 13,2%.

Nagrade za Van godine 2018. predstavljene su tokom ceremonije dodele nagrada na gala prijemu koji je održan tokom Međunarodnog transportnog sajma Solutrans 2017: prestavljen je i Volksvagen Caddy TGI, Volksvagen komercijalna vozila sa CNG i porodični MPV, koji je takođe obezbedio mesto među prva tri.

Međunarodna nagrada IPUA dodeljuje se svake dve ili tri godine izborom članova žirija IVotI (International Van of the Year), grupe poznatih trgovinskih novinara iz 25 zemalja. Šesnaest od njih procenjuje nominovana vozila nezavisno jedan od drugog prema prethodno definisanim kriterijumima. Volksvagen Amarok je 2010. godine osvojio IPUA i tako je sada postao jedini Pick-up koji je po drugi put osvojio ovu prestižnu nagradu.